Aprašymas
Liofilizuoti kiviai – ar žinojote, kad kiviai yra vienas sveikiausių vaisių pasaulyje? Jame yra daug vertingų organizmui maistinių medžiagų, įskaitant vitaminą C, K, E, maistines skaidulas, varį ir kalį. Kiviai yra vaisiai, kuriuose yra daugiau vitamino C nei apelsinai, atsakingi už organizmo imunitetą ir audinių atstatymą (taip pat didina organizmo gebėjimą užgyti žaizdoms). Tai taip pat puikus antioksidantas, kuris neutralizuoja laisvuosius radikalus organizme, kurie gali pažeisti ląsteles ir sukelti tokias problemas kaip uždegimas ir vėžys.
Vitaminas K dalyvauja reguliuojant kraujo krešėjimą, kalcio kiekį, taip pat reguliuoja medžiagų apykaitą.
Kivyje esantis varis yra sudedamoji dalis, kuri kartu su geležimi formuoja raudonuosius kraujo kūnelius, palaiko sveikus kaulus, nervus ir imuninę funkciją bei padeda pasisavinti geležį.
Vaisiuose esanti folio rūgštis taip pat prisideda prie sveikų raudonųjų kraujo kūnelių susidarymo, o vitaminas E taip pat palaiko organizmo imunitetą (su vitaminu C).
Kiviuose esančios skaidulos palaiko virškinimą ir skatina tinkamą virškinimo sistemos veiklą. Vaisiuose esanti ląsteliena taip pat padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Kiviuose taip pat yra kalio – svarbaus elektrolito, kuris taip pat turi įtakos tinkamam virškinimo sistemos funkcionavimui. Kalis taip pat padeda apsisaugoti nuo širdies ligų ir mažina kraujospūdį.
Kiviuose taip pat yra zeaksantino ir liuteino (arba „akių vitamino“). Šie du junginiai veikia kaip antioksidantai ir papildomai padeda susidaryti vitaminui A – akims būtina maistinė medžiaga.
Nors gali atrodyti, kad „apšaknijusi“ kivio odelė visiškai nevalgoma, tačiau joje gausu ir vitaminų, todėl suvalgius visą kivią organizmas aprūpinamas dar daugiau vertingų medžiagų. Daugiausia vitamino C ir antioksidantų yra tiesiai po žievelės paviršiumi. Taip pat žievelė suteikia daug skaidulų, kurių poveikį virškinimo sistemai jau aptarėme.
Kadangi juose yra daug vertingų medžiagų, kurios teigiamai veikia tinkamą organizmo veiklą, visada verta paįvairinti savo augintinio racioną šiais skaniais vaisiais. Mūsų liofilizuoti kiviai yra skanūs ir parduodami ištisus metus, o praktiškai nulinis vandens kiekis žymiai padidina jų galiojimo laiką. Be to, šių skanių vaisių džiovinimas šalčiu užtikrina, kad juose išliktų visa, kas geriausia.